تحولات لبنان و فلسطین

«خلاف زمان» تاملی فلسفی است درباره‌ی مواجهه با گذشته، زمان‌آگاهی و تجربه‌ی ناگزیر حسرت. این جستار بلند با نقدِ نگاه نوستالژی‌زده و کلان‌روایت‌های نوستالژی‌محور، بستری فراهم می‌کند تا خاطره، اسطوره، فراموشی، گذشته و تاریخ را از منظری جدید ببینیم.

تاملات فلسفی درباره زمان در کتاب «خلاف زمان»

دیه‌گو گاروچو در این کتاب نشان می‌دهد که گاهی می‌شود پاسخ امروزی‌ترین پرسش‌ها را در میراث کهنِ ادبی، فرهنگی و تاریخی یافت. «خلاف زمان» را می‌توان نمونه‌ای شاخص از جریانی قوی و ریشه‌دار در سنتِ ناداستان‌نویسی و مشخصاً ژانر «تأملاتِ» اسپانیا دانست که شاید برای خواننده‌ ایرانی کمتر شناخته شده باشد.

درباره‌ نویسنده
دیه‌گو گاروچو (متولد ۱۹۸۴) استاد دانشگاه، فیلسوف و از جستارنویسان شاخص اسپانیاست. او در دانشگاه‌های مادرید و سوربن تحصیل کرده و مدتی برای پژوهش در دانشگاه‌های ام‌آی‌تی، بوستون و جانز هاپیکنز آمریکا حضور داشته. گاروچو در زمینه‌ی فلسفه‌ی اخلاق و فلسفه‌ی سیاسی تخصص دارد و در دانشکده‌ها و مؤسسات مختلفی آن‌ها را تدریس می‌کند. از او تا به حال مقالات متعددی در ژورنال‌های علمی و فلسفی منتشر شده است. «خلاف زمان» اولین کتاب مستقل این نویسنده است.

درباره‌ مترجم
الهام شوشتری‌زاده، دانش‌آموخته‌ی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات در دانشگاه علامه طباطبایی است و در کارنامه‌ی کاری‌اش ترجمه‌ی کتاب‌هایی مانند «روایت و کنش جمعی»، «لنگرگاهی در شن روان»، «رها و ناهشیار می‌نویسم»، «آخرین اغواگری زمین» و «به زبان مادری گریه می‌کنیم» به چشم می‌خورد.

برشی از کتاب
«برای ما ساختن گذشته‌ی خوب از ساختن آینده‌ی خوب وسوسه‌انگیزتر است. ظاهراً تنها ارزش آینده، تنها دلیلی که باعث می‌شود واقعاً آن را مهم بدانیم، این است که آینده روزی نه اکنونِ ما، که گذشته‌ی ما خواهد شد. از یک منظر، آینده تنها گذشته‌ای است که می‌توانیم تغییرش دهیم.»

دلیل انتخاب این کتاب
در مسیر تازه‌ی نشر اطراف، در پی انتشار آثار ایده‌پردازان نواندیش و معاصر کشورهای مختلف هستیم؛ متفکرانی که تلاش می‌کنند بستری برای اندیشیدنِ خلاقانه،‌ چابک و جست‌وجوگرانه به پرسش‌های امروز فراهم آورند تا شاید نظم ذهنی تازه‌ای بیافرینند که فهم آشفتگی‌ جهان جدید را آسان‌تر کند. این پژوهشگران جسور و عمدتاً جوان، بی‌واهمه از قالب‌های صلب و مرزبندی‌های آکادمیک و با رویکردهای گوناگون فلسفی، تاریخی، انتقادی، ادبی و ... به مسائل مشترکِ فرهنگی و جهانی نزدیک می‌شوند و صورت‌بندی‌هایی نو از آن‌ها ارائه می‌کنند. در این مسیر جدید، سال گذشته کتاب «نزدیک ایده» را منتشر کردیم که در آن، نسل جدیدی از نویسندگان آلمانی‌زبان در فضایی میان‌رشته‌ای و قالب‌هایی خلاق، رابطه‌ی مکان و فضا با فکر و ایده را بررسی کرده بودند. در «خلاف زمان» نیز با نگاهی نو به «نوستالژی» سروکار داریم که کمک می‌کند دیروز و امروزمان را از منظری نو ببینیم. (https://s8.uupload.ir/files/5555_jdt.jpg)

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.